Sponsring av äldreboende - kan det vara bra? #harmammadetbra?

Äldreboenden är ofta lite tråkiga. Jag ska berätta om ett äldreboende i en mellanstor svensk stad. Fastighetsägaren kom på besök en dag och tyckte att lokalerna var trista. Han ägde lite konst som han inte visste var han skulle sätta upp och föreslog verksamhetschefen att han skulle få hänga konst på väggarna i äldreboendet. Det ena gav det andra och ett samarbete utvecklades.

Nu får äldreboendet regelbundet ny konst och sponsorsbiljetter till hockeymatcher och teaterföreställningar. Det innebär att de som bor på boendet ges möjlighet att komma ut och njuta av samhället utanför boendet regelbundet. Jag vet andra äldreboenden som har vänföreningar som ordnar fester och ytterligare andra som har samarbeten med närliggande dagis som kommer och går luciatåg. Vad skulle du/ni kunna göra för ert äldreboende?

Det finns många vinnare i detta. Medarbetarna får se de äldre i andra sammanhang, närstående erbjuds förutsättningar och stöd i att möta sina närstående på andra platser och de äldre ges en möjlighet att bevara kontakten med samhället utanför äldreboendet.

Dela gärna med dig av dina tankar.

comments powered by Disqus